Το λειτουργικό Android προσπερνά το iOS (Iphone OS) με γοργά βήματα !!!!

Καθώς η μάχη φουντώνει μεταξύ των iOS και Android, μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών ChangeWave δείχνει πως ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανατροπή του λειτουργικού συστήματος της Apple από την πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτώμενοι καλούνταν να απαντήσουν πιο λειτουργικό θα προτιμούσαν να έχει το επόμενο κινητό τους τηλέφωνο και τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν προκαλούν εντύπωση, καθώς φαίνεται πως πολύ σύντομα θα έχουμε ανακατατάξεις στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Τα αναλυτικά στοιχεία είναι τα εξής:

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.


  • iPhone OS: 38% από 50% (μείωση 12%)
  • Google Android: 37% από 30% (αύξηση 7%)
  • Blackberry RIM OS: 6% από 5% (αύξηση 1%)
  • Windows Mobile: 1% από 2% (μείωση 1%)

*Οι συγκρίσεις αφορούν αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας που έγινε τον Ιούνιο του 2010.

Αναλύοντας κανείς τα ευρήματα της έρευνας, μπορεί να διαπιστώσει πως το Android διατήρησε την εκρηκτική δυναμική του αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό του σε αντίθεση με το iOS που φαίνεται ότι απώλεσε σημαντικό μερίδιο των αγοραστικών προτιμήσεων. Αναφορικά με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, το Blackberry OS διατηρεί το μικρό ποσοστό του, ενώ τα Windows Mobile απογοητεύουν μιας και μόλις ένας από τους εκατό συμμετέχοντες θα τα ήθελε στη νέα συσκευή του. Τέλος, το Palm/Web OS μάλλον έχει... διαγραφεί από τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αφού κινείται σε μηδενικά ποσοστά.

Οι λόγοι που το Android βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από το iOS είναι αρκετοί. Το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το λειτουργικό σύστημα της Apple τον Ιούνιο οφείλεται στην αναμονή για το επερχόμενο τότε iPhone 4, ενώ σήμερα αποδεικνύεται πως έχει «ξεθυμάνει» αρκετά αυτή η επιθυμία. Επιπλέον, ένας άλλος λόγος ίσως αποτελεί το γεγονός ότι το Android προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια πειραματισμού και «κινεί» πλειάδα συσκευών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε αντίθεση με το iPhone που ως γνωστόν η Apple κυκλοφορεί μια νέα συσκευή κάθε χρόνο με μικρές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η μάχη της κατάκτησης των προτιμήσεων των αγοραστών μαίνεται με αμείωτη ένταση και αυτό που μένει είναι να δούμε αν όντως τo λειτουργικό σύστημα της Google καταφέρει να γκρεμίσει από το θρόνο του το αντίστοιχο της Apple...

Πηγή : www.mphone.gr

Σχόλια