Σημαντική αναβάθμιση του Android Market

Πηγη άρθρου: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=290355


Η Google ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Android Market με στόχο την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας για τους χρήστες και τους προγραμματιστές. Επίσης η εταιρεία επισημαίνει πως η νέα αναβάθμιση του Market «παρουσιάζει σημαντικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπορευματοποίηση των εφαρμογών, κάνοντας ευκολότερο τους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους»

Η τελευταία έκδοση είναι μια σημαντική αναβάθμιση που θα διαθέτει ένα ενημερωμένο περιβάλλον εργασίας για τον χρήστη, όπου στο πάνω μέρος θα βρίσκεται ένας ανανεωμένος χώρος προσφέροντας στον χρήστη να περιηγηθεί ανάμεσα σε ανερχόμενες εφαρμογές και δημοφιλείς εφαρμογές καλύτερα από ότι ποτέ. Επίσης έκαναν την εμφάνισή τους δύο νέες κατηγορίες, η κατηγορία Widgets και η κατηγορία Live Wallpapers, όπου σε αυτές τις κατηγορίες θα προστίθενται αυτόματα εφαρμογές που θα περιέχουν είτε Widgets είτε Live Wallpapers αντίστοιχα.

Ακόμα μια αλλαγή είναι ότι ο χρόνος επιστροφής μιας ανεπιθύμητης εφαρμογής μειώθηκε από 24 ώρες που ήταν στο παρελθόν, σε 15 μόλις λεπτά αφού «οι χρήστες οι οποίοι θέλουν επιστροφή χρημάτων, κάνουν την διαδικασία στα πρώτα λεπτά της αγοράς της εφαρμογής» και το μέγεθος των εφαρμογών που μπορεί να ανεβάσει κανείς στο Android market αυξήθηκε στα 50Mb, ευελπιστώντας η Google με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν παιχνίδια με περισσότερο περιεχόμενο.

Η ανανεωμένη εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που τρέχουν Android 1.6 και μεταγενέστερο και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σχόλια