Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Οδηγός επαναφοράς των apn όλων των Ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για να έχετε internet και mms στην android συσκευή σας.

Πολλοί από εμάς μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάποια στιγμή hard reset (επαναφορά) την συσκευή μας ή να περάσουμε κάποια rom η οποία δεν μας περνάει αυτόματα τα apn, δηλαδή τις ρυθμίσεις για internet και mms.
Υπάρχει μια πολύ καλή και δωρεάν εφαρμογή στο android market, εν’ ονόματι Apn Backup & Restore. Με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα apn της συσκευής μας (backup), όπως επίσης να τα επαναφέρουμε όποτε θελήσουμε, είτε επειδή σβήστηκαν με κάποιο τρόπο, είτε επειδή περάσαμε κάποια custom rom, η οποία δεν περιέχει ενσωματωμένα τα apn των Ελληνικών εταιρειών.

Παρακάτω έχω φτιάξει έναν σύντομο οδηγό βήμα-βήμα πώς θα μπορέσετε να επαναφέρετε τα apn στην συσκευή σας. Έχω μαζέψει τα apn των 3 Ελληνικών εταιρειών (cosmote, Vodafone, wind), οπότε απλά διαλέξτε το αρχείο που αντιστοιχεί στον δικό σας πάροχο και ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

1)  Κατεβάστε την εφαρμογή Apn backup & restore από το Android Market.
Αν δεν μπορείτε να μπείτε στο market η δεν έχετε internet στην συσκευή σας, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ :
 https://market.android.com/details?id=com.riteshsahu.APNBackupRestore
ή απο εδω :

2) Εγκαταστήστε την εφαρμογή στην συσκευή σας.

3) Κατεβάστε το αντίστοιχο αρχείο .zip, ανάλογα τον παροχό σας από εδώ :

4) Αποσυμπιέστε το αρχείο .zip που κατεβάσατε. θα σας βγάλει έναν φάκελο με όνομα ApnBackupRestore και μέσα σε αυτόν θα είναι το αρχείο .xml με τις ρυθμίσεις του παρόχου σας.

5) Αντιγράψτε τον φάκελο αυτό ακριβώς όπως είναι μέσα στο \sdcard της συσκευής σας.

6) Ανοίξτε την εφαρμογή Apn backup & restore, και πατήστε στην επιλογή restore APNs.

7) θα σας εμφανίσει το αρχείο .xml για τον πάροχο σας. Πατήστε οκ.

8) Μετά θα σας ζητήσει να ψάξει για διπλότυπα. Εκεί πατήστε όχι. θα συνεχιστεί η διαδικασία και είστε έτοιμοι !!!!

9) Αν πάτε τώρα στις ρυθμίσεις -> ασύρματη επικοινωνία...--> δίκτυα κινητής τηλεφωνίας --> ονόματα σημείων πρόσβασης, θα έχετε κανονικά 2 apns, ένα για το internet και ένα για τα mms.

9) Mην ξεχάσετε στις ρυθμίσεις -> ασύρματη επικοινωνία...--> δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, να έχετε τσεκαρισμένο το "χρήση δεδομένων πακέτου", ώστε να μπορείτε να μπείτε internet μέσω του παρόχου σας (3g internet).

10) καντε μια επανεκινηση την συσκευη σας και ειστε ετοιμοι !!!!