Πλησιάζει η εποχή για τις «αιώνιες» μπαταρίες

Πηγη άρθρου: myphone.gr



H επιστήμη της νανοτεχνολογίας βρίσκει εφαρμογή και στη κατασκευή νέου τύπου μπαταρίας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, στις ΗΠΑ, προέβησαν σε μια νέα καινοτόμα πρακτική, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αντικατάσταση των μεταλλικών καλωδίων της μπαταρίας κινητού τηλεφώνου με νανοσωλήνες, δίνοντας κατά 100 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο ερευνητής Έρικ Ποπ, μέλος του Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας Μπέκμαν, δηλώνει: «Πιστεύω ότι όλοι όσοι ταλαιπωρούνται με τη συχνή φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, θα ήθελαν μια μπαταρία για το κινητό τους τηλέφωνο ή το λάπτοπ τους που να διαρκεί εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.  Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ποπ, η υλοποίηση της παραπάνω ιδέας θα μπορούσε να οδηγήσει στην ύπαρξη συσκευών νέας γενιάς, οι οποίες θα εξοπλίζονται με «αιώνιες» μπαταρίες. Ο ίδιος ο ερευνητής και η ομάδα του, δεν θεωρούν ακατόρθωτο το γεγονός πως σύντομα ενδέχεται να δούμε συσκευές που θα χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας, τον ήλιο ή τη θερμική ενέργεια, χωρίς να εξαρτώνται πλέον από μπαταρίες.

Αν αναρωτιέστε, κατά πόσο οι λεγόμενες νανομπαταρίες, μπορούν να αντεπεξέλθουν και να τροφοδοτήσουν μεγαλύτερες συσκευές, να σας ενημερώσουμε ότι είναι σε θέση να φορτίσουν ακόμη και ολόκληρα συστήματα, σύμφωνα με την με την επιθεώρηση «Science».

Κλείνοντας, ο Ποπ συμπληρώνει ότι: «Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να είναι σημαντική για οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με μπαταρία, όπως για παράδειγμα δορυφόρους, εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες περιοχές ή και άλλα συστήματα με επιστημονικές ή στρατιωτικές εφαρμογές».

Σχόλια