Google: Ζητά απο τις επιχειρήσεις να μην δημιουργήσουν ακόμα προφίλ στο Google+

Πηγη άρθρου: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=311042



Όπως γνωρίζουμε η Google πρόσφατα έχει ξεκινήσει την λειτουργία του νέου της Social Network, με την ονομασία Google+, το οποίο όμως βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια πιθανή ημερομηνία όπου θα επιτραπεί επισήμως η ελεύθερη είσοδος στο ευρύ κοινό.

Τις τελευταίες μέρες η Google αποκάλυψε ότι παράλληλα με την δοκιμαστική έκδοση του Google+, στην Εταιρία εργάζονται για την δημιουργία μιας νέας διαφορετικής έκδοσης η οποία θα απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις, και επιπλέον ζήτησε από τις επιχειρήσεις να μην δημιουργήσουν προφίλ μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης αυτής.

Σε επίσημο μήνυμα στο Google+, το οποίο συνοδευόταν από βίντεο στο Youtube, ο Christian Oestlien, Υπεύθυνος Προϊόντων της Εταιρίας, ανέφερε ότι ετοιμάζουν μια διαφορετική έκδοση για επιχειρήσεις, η οποία θα δώσει μια ξεχωριστή εμπειρία χρήσης, με πρόσθετες δυνατότητες ανάλυσης και στατιστικών, καθώς επίσης και δυνατότητα σύνδεσης των προϊόντων με υπηρεσίες όπως το AdWords.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Ο τρόπος που επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους διαφέρει κατά πολύ με την επικοινωνία τους με τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό και αυτή την χρονική περίοδο αποθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν προφίλ στο Google+». Στην συνέχεια ο Christian Oestlien δήλωσε ότι κάποια στιγμή, μια ομάδα της Εταιρίας η οποία είναι υπεύθυνη για τα προφίλ των χρηστών, θα ενεργήσει ώστε να απενεργοποιηθούν όλα όσα προφίλ δεν είναι ατομικά αλλά ανήκουν σε επιχειρήσεις.

Μέχρι σήμερα πολλές επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει προφίλ στο Google+, συμπεριλαμβανομένου της Ford και της Breaking News, και ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων που δημιουργούν Google+ profile αυξάνει συνεχώς.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από την Google, η έκδοση του Google+ για επιχειρήσεις δεν θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύντομα όμως σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια δοκιμαστική λειτουργία για ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων, και γι’ αυτό τον λόγο, έχει διατεθεί μία φόρμα στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Σχόλια