Google: Τips & Τricks, χρήσιμες συμβουλές για το Google+

Πηγη άρθρου: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=311500

Σύντομα το νέο social network της Google θα συμπληρώσει έναν μήνα ζωής, αν και σε δοκιμαστικό στάδιο ακόμα, κι’ όμως έχει ξεπεράσει τους 10.000.000 χρήστες. Μολονότι οι χρήστες του Google+ είναι αρκετά ευχαριστημένοι από την λειτουργία και τις δυνατότητες του, σίγουρα χρειάζεται κάποιες προσθήκες, βελτιώσεις και αλλαγές προτού δοθεί επίσημα πλέον στο ευρύ κοινό.

Όπως σε όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, κ.τ.λ.) έτσι και στο Google+ οι χρήστες θα πρέπει να ξοδέψουν αρκετό από τον χρόνο τους ώστε να κατανοήσουν τόσο τις δυνατότητες και λειτουργίες, όσο και τις ρυθμίσεις του. Από την πρώτη κιόλας μέρα εμφάνισης του Google+ έχουν δημοσιευτεί αρκετά άρθρα τα οποία εξηγούν την λειτουργία και τις δυνατότητες του και τα οποία έχουν βοηθήσει πολύ τους χρήστες στην ομαλότερη και ευκολότερη εξοικείωση τους με αυτό.

Εμείς από την μεριά μας μαζέψαμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας συμβίωση με το Google+, τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
1. Θέλετε να γράψετε έντονα και πλάγια γράμματα ? θέλετε να χρησιμοποιήσετε την διακριτή διαγραφή ? Στην Google το σκέφτηκαν και αυτό.
- Χρησιμοποιήστε τον χαρακτήρα αστεράκι (*) στην αρχή και στο τέλος μιας λέξης και αυτή θα εμφανίζεται με έντονη γραφή.
- Χρησιμοποιήστε τον χαρακτήρα κάτω παύλα (_) στην αρχή και στο τέλος μιας λέξης και αυτή θα εμφανίζεται με πλάγια γραφή.
- Χρησιμοποιήστε τον χαρακτήρα παύλα (-) στην αρχή και στο τέλος μιας λέξης και αυτή θα εμφανίζεται με διακριτή διαγραφή.

Να αναφέρουμε εδώ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους παραπάνω χαρακτήρες και για πολλές λέξεις ή ακόμα για μια ολόκληρη πρόταση. Βάζοντας δηλαδή το αστεράκι στην αρχή και στο τέλος μιας πρότασης, όλη η πρόταση θα εμφανίζεται με έντονα γράμματα.


2. Βρήκατε ένα βίντεο ή μια σελίδα που σας αρέσει και θέλετε να την μοιραστείτε με τους φίλους σας στο Google+ ? Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε μέσα στο πλαίσιο που κάνετε μια νέα δημοσίευση με ένα απλό drag & drop.



3. Οι κύκλοι (circles) όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η καρδιά του Google+. Η Google θέλοντας να επεκτείνει την χρησιμότητα και χρηστικότητα των κύκλων, όταν προσθέτεις κάποιο άτομο σε ένα κύκλο, δεν προϋποθέτει ότι πρέπει υποχρεωτικά να σε προσθέσει και αυτός σε κάποιον από τους κύκλους του. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το google+ με την ίδια φιλοσοφία όπως λειτουργεί και το follow του Twitter. Έτσι για παράδειγμα, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποιο άτομο που θέλουμε να διαβάζουμε τις δημοσιεύσεις του σε κάποιον από τους κύκλους μας, χωρίς να πρέπει το συγκεκριμένο άτομο να διαβάζει τις δικές μας δημοσιεύσεις, δηλαδή να μας έχει προσθέσει σε κάποιον κύκλο του.

Να αναφέρουμε εδώ επίσης ότι στο συγκεκριμένο θέμα το Google+ διαφέρει κατά πολύ από το Facebook, όπου για να επικοινωνείς με κάποιον και να διαβάζεις τις δημοσιεύσεις του θα πρέπει να στείλεις στο συγκεκριμένο άτομο ένα αίτημα φιλίας το οποίο θα πρέπει να αποδεχτεί, και στην συνέχεια και τα δύο άτομα έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις τους. Από την άλλη στο Google+ μπορεί κάποιος να προσθέσει ένα άτομο σε κάποιον κύκλο, χωρίς να χρειαστεί το συγκεκριμένο άτομο που προστίθεται στον κύκλο να αποδεχθεί κάποιο αίτημά.


4. Γράφετε ένα σχόλιο, μια απάντηση, μια νέα δημοσίευση και θέλετε να αναφερθείτε σε κάποιο άτομο  ? Χρησιμοποιείστε το σύμβολο @ ή το σύμβολο + μαζί με το όνομα του ατόμου και θα μπορέσετε να κάνετε το ίδιο όπως το αντίστοιχο reply που υπάρχει στο twitter. Μόλις πληκτρολογήσετε το σύμβολο και το πρώτο γράμμα του ατόμου, σας εμφανίζεται μια λίστα με τα πιθανά άτομα, η οποία ανανεώνεται αυτόματα κάθε φορά που πληκτρολογείτε ή διαγράφετε έναν χαρακτήρα.




5. Όπως θα έχετε παρατηρήσει στο Google+ δεν υπάρχει ξεχωριστή επιλογή για να στείλουμε ένα προσωπικό μήνυμα σε κάποιο άτομο. Η Google θέλοντας να απλοποιήσει την χρήση του Google+ δεν έχει προσθέσει κάποια επιπλέον λειτουργία για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και για να στείλουμε ένα προσωπικό μήνυμα σε κάποιον, το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δημοσίευση, να γράψουμε το κείμενο που θέλουμε και απλά να επιλέξουμε σαν αποδέκτη μόνο το συγκεκριμένο άτομο. Σε αυτή την περίπτωση, δικαίωμα ανάγνωσης της δημοσίευσης αυτής θα έχει μόνο το συγκεκριμένο άτομο, συνεπώς θεωρείτε σαν προσωπικό μήνυμα.


Να τονίσουμε εδώ ότι για να είμαστε σίγουροι ότι το μήνυμά αυτό θα είναι 100% προσωπικό, μετά την δημοσίευση, θα πρέπει να πατήσουμε στο δεξιό μέρος της δημοσίευσης, στο options menu, και να επιλέξουμε disable re-share, ώστε ο παραλήπτης να μην έχει δικαίωμα να το κοινοποιήσει.


6. Αν θέλουμε να εμφανίσουμε ένα μεμονωμένο post, αρκεί να πατήσουμε πάνω στο time stamp, δηλαδή στην ώρα δημοσίευσής του, και θα μας ανοίξει το post με ένα permalink (σύνδεσμο).



 

7. Όταν δημιουργούμε μια νέα δημοσίευση ή μια νέα κοινοποίηση θα πρέπει να επιλέξουμε ποιοι θα έχουν δικαίωμα να διαβάσουν την δημοσίευση αυτή. Αν επιλέξουμε public (δημόσιο) τότε θα έχουν δικαίωμα να διαβάσουν την δημοσίευσή μας όλοι οι χρήστες του Google+, ακόμα και όσοι δεν ανήκουν σε κάποιον από τους κύκλους μας, ακόμα και όσοι δεν μας έχουν προσθέσει σε κάποιον από τους κύκλους τους. Η Google μας ενημερώνει οπτικά γι’ αυτή την επιλογή μας, χρησιμοποιώντας πράσινο χρώμα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρησιμοποιεί το μπλε χρώμα.




8. Στην εικόνα παραπάνω μπορείτε να δείτε κάποιες χρήσιμες συντομεύσεις, για όλους όσους χρησιμοποιούν το Google+ χωρίς να αφήνουν τα χέρια τους από το πληκτρολόγιο.





 
9. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όταν δημιουργούμε μια νέα δημοσίευση θα πρέπει να επιλέξουμε ποιοι θα έχουν δικαίωμα να την διαβάσουν. Στο Google+ οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να αναδημοσιεύσουν μια υπάρχουσα δημοσίευση, όπως την αντίστοιχη λειτουργία re-tweet που υπάρχει στο twitter. Γι’ αυτό τον λόγο η Google μας δίνει επίσης την δυνατότητα να «απαγορεύσουμε» ή καλύτερα να απενεργοποιήσουμε την δυνατότητα της αναδημοσίευσης από άλλα άτομα για κάθε post ξεχωριστά.






Μετά που θα κάνουμε οποιαδήποτε δημοσίευση, στο δεξιό μέρος της, εμφανίζεται ένα μενού επιλογών (options menu) στο οποίο υπάρχει η επιλογή disable re-share, την οποία μπορούμε να πατήσουμε για κάθε δημοσίευσή μας που δεν θέλουμε να υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Φυσικά αν κάποια στιγμή θελήσουμε να αλλάξουμε την επιλογή μας αυτή, στο ίδιο μενού υπάρχει η επιλογή enable re-share.


10. Η Google μη θέλοντας να χρησιμοποιήσει το like Που υπάρχει στο Facebook, έχει προσθέσει το κουμπί +1, το οποίο μπορούμε να πατήσουμε σε οποιοδήποτε Post θέλουμε να δείξουμε την αρέσκειά μας. Με τον ίδιο τρόπο φυσικά μπορούμε να αναιρέσουμε την επιλογή μας, απλώς πατώντας πάνω στο ίδιο κουμπί.















11. Στο Google+ στην σελίδα όπου εμφανίζεται το προφίλ μας, εκτός από τα tab για posts, about, photos, και videos, υπάρχει επίσης και το +1 tab. Στο tab αυτό εμφανίζονται εκείνες οι δημοσιεύσεις στις οποίες έχουμε πατήσει το κουμπί +1. Στο tab αυτό δεν εμφανίζονται τα post στα οποία έχουμε πατήσει +1. Αντιθέτως, αν σε μια ιστοσελίδα πατήσουμε το κουμπί +1, η σελίδα αυτή θα εμφανίζεται στο +1 tab μας.














[url=http://mashable.com/2011/07/12/the-google-cheat-sheet-pic/]via[/url]

Σχόλια