Έρχεται δωρεάν WiFi σε Μετρό και ΟΣΕ

Πηγη άρθρου: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=310778

Εντός ενός έτους θα υπάρχει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet (μέσω WiFi hotspot) σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ και επιλεγμένους σταθμούς αστικών λεωφορείων. Αυτό, βέβαια, εφόσον υλοποιηθεί η δέσμευση που ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά από συνεννόηση του υπουργού Γ. Ραγκούση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και του Μετρό αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση του πολίτη.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους σταθμούς που βρίσκονται σε πλατείες, προκειμένου ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δωρεάν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος. Εντός τριμήνου ξεκινά η πιλοτική λειτουργία wi-fi στο σταθμό Μετρό Πανεπιστημίου και στη στάση αστικών λεωφορείων Πανεπιστημίου.

Αντίστοιχη συμφωνία έγινε για την τοποθέτηση ασύρματου δικτύου και εντός του δικτύου του Μετρό και του ΟΣΕ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης των συρμών με τρόπο που θα εξειδικευθεί άμεσα.

Σχόλια