CyberKids.gov.gr για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο




Από τη διεύθυνση http://www.cyberkid.gov.gr/ προτείνει να ξεκινούν την ασφαλή πλοήγησή τους τα παιδιά, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για έναν δικτυακό τόπο που αποτελεί την πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.





Το CyberKids υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χορηγία της Wind Ελλάς. Aποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το Internet. Προβάλει τα θετικά του μέσου (επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία), παράλληλα όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές και άλλα.



Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Νικόλαος Μάρκου, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Πηγή άρθρου: http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231134617



Σχόλια