Οδηγίες μετακίνησης με δημόσια συγκοινωνία στους Χάρτες του Google

Συνεργασία ΟΑΣΑ-Google Maps


Την εξαιρετικά χρήσιμη πληροφορία της μετακίνησης στην Αθήνα με λεωφορείο, μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακό με βάση τους τόπους εκκίνησης και προορισμού, την ημέρα αλλά και την ώρα παρέχουν πλέον οι Χάρτες του Google στο Διαδίκτυο αλλά και από smartphone, μετά τη συνεργασία του Google με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Έτσι, ο επισκέπτης του http://maps.google.gr/transitathens, μπορεί να προγραμματίσει τις μετακινήσεις του στην Αθήνα με τις αστικές συγκοινωνίες. Η Google έχει εμπλουτίσει τους χάρτες της με αντίστοιχες πληροφορίες σε 472 πόλεις του κόσμου, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον και η Αθήνα.

Από τους Χάρτες, ο χρήστης μπορεί να λάβει οδηγίες μετακίνησης  με τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών βήμα προς βήμα, να εντοπίσει στο χάρτη τους σταθμούς επιβίβασης και να δει πληροφορίες για τα δρομολόγια καθώς και τη εκτιμώμενη διάρκεια για τη μετάβαση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο προορισμού.


Βέλτιστος συνδυασμός χρήσης αστικών μέσω μεταφοράς, συνδυασμοί μέσων


Ο χρήστης - επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oasa.gr), όπου συμπληρώνει τις τοποθεσίες αναχώρησης-άφιξης ή και την ημερομηνία-ώρα μετακίνησης. Η εφαρμογή αυτομάτως υπολογίζει και παρουσιάζει τους βέλτιστους συνδυασμούς χρήσης Αστικών Μέσων Μεταφοράς.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την ιδανικότερη διαδρομή γι αυτόν, έχοντας πάντα εικόνα χρονικής διάρκειας μετακίνησης με το κάθε Μέσο, απόστασης και διάρκειας περπατήματος προς κάποια στάση ή σταθμό καθώς και εικόνα συνολικού χρόνου μετακίνησης προς τον επιλεγμένο προορισμό. Μπορεί ακόμα να επιλέξει στάσεις  λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, προαστιακού και να ενημερωθεί για τα διερχόμενα οχήματα - συρμούς.

Οι διαδρομές με τη δημόσια συγκοινωνία εμφανίζονται ως εναλλακτική επιλογή στις οδηγίες μετακίνησης από τους Χάρτες της Google (άλλες επιλογές είναι με αυτοκίνητο ή με τα πόδια).

Η Google έχει ετοιμάσει εκπλήξεις για τις επόμενες μέρες στους δρόμους της Αθήνας -οι οποίες αναμένεται να γίνουν την προσεχή Τρίτη- για να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τη νέα υπηρεσία Transit.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε smartphone με Android (που υποστηρίζονται εγγενώς οι χάρτες της Google), αν και είναι εφικτή η πρόσβαση στο διαδικτυακό τόπο της υπηρεσίας από οποιοδήποτε smartphone με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι το Google Transit δεν δημιούργησε κανένα επιπρόσθετο κόστος στον Οργανισμό, καθώς αναπτύχθηκε εντελώς δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής & Δρομολόγησης του ΟΑΣΑ και τους μηχανικούς της Google.

Οι δηλώσεις των ΟΟΣΑ, Google

«Η βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες αποτελεί προτεραιότητα για μας, ώστε να μπορούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση σε έγκυρη και εξατομικευμένη συγκοινωνιακή πληροφόρηση, προκειμένου να χρησιμοποιούν τις Αστικές Συγκοινωνίες», είπε ο κ. Δημητρίου, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ συμπληρώνοντας «Η υπηρεσία αυτή διαθέσιμη τόσο από το διαδίκτυο όσο και από κινητά, εκτιμούμε ότι θα αποδειχθεί  ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξυπηρέτηση ομάδων επιβατικού κοινού με ειδικό βάρος για τον ΟΑΣΑ, όπως είναι οι νέοι σήμερα».

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε σήμερα στο Google Transit τον μεγαλύτερο οργανισμό αστικών συγκοινωνιών της χώρας. Οι Χάρτες της Google, σκοπό έχουν να βοηθούν τους χρήστες να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικές είναι όχι μόνο οι γεωγραφικές πληροφορίες αλλά και η ενημέρωση για τις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να γίνει η πλοήγησή τους στην πόλη ευκολότερη και ταχύτερη» είπε ο κ. Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής της Google Ελλάδας.


Πηγή άρθρου: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231133794



Σχόλια