Δημιουργία συνδέσμου κοινής χρήσης για άμεση λήψη αρχείων από το Google Drive


Μια από τις σημαντικές και πολύ χρήσιμες δυνατότητες του Google Drive είναι η κοινή χρήση ενός αρχείου που έχουμε αποθηκεύσει στον χώρο αποθήκευσης που διαθέτει ο Google λογαριασμός μας. Όταν δημιουργούμε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση ενός αρχείου, και τον αποστέλλουμε σε κάποιον χρήστη, ο σύνδεσμος αυτός οδηγεί σε μια σελίδα στην οποία δίδεται η δυνατότητα είτε προβολής είτε λήψης.
Παρακάτω θα σας δείξουμε έναν πολύ εύκολο τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για άμεση λήψη του αρχείου, χωρίς να χρειάζεται ο παραλήπτης να ανοίξει κάποια σελίδα, αλλά μόνο να επιλέξει τον προορισμό (φάκελο) που θα αποθηκεύσει το αρχείο αυτό.

Βήματα:
  1. Το πρώτο βήμα είναι να συνδεθούμε στο Google Drive και να εντοπίσουμε το αρχείο που επιθυμούμε να κάνουμε κοινή χρήση.
  2. Έπειτα κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο και επιλέγουμε Κοινή χρήση.
  3. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί μπορούμε να προσθέσουμε το άτομα ή τα άτομα που θέλουμε να έχουν δικαίωμα να κατεβάσουν το αρχείο, προσθέτοντας το email τους, είτε μπορούμε στο κάτω μέρος πατώντας Αλλαγή σε όλους όσους διαθέτουν τον σύνδεσμο να δημιουργήσουμε σύνδεσμο για δημόσια χρήση ώστε να μπορεί να κατεβάσει το αρχείο οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο.
  4. Πατάμε Αντιγραφή συνδέσμου
    Ο σύνδεσμος που αντιγράψαμε έχει την παρακάτω μορφή:
    https://drive.google.com/file/d/13IrCe1RT1wah6l4eFaa/view?usp=sharing
  5. Στο βήμα 4 με κόκκινο φόντο είναι το |ID του αρχείου από το Google Drive.
    Επιλέγουμε μόνο το ID, κάνουμε δεξί κλικ και αντιγραφή
  6. Ο σύνδεσμος για άμεση λήψη θα έχει την παρακάτω μορφή:
    https://drive.google.com/uc?export=download&id=ID_ΑΡΧΕΙΟΥ
  7. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι στον σύνδεσμο του βήματος 6 να κάνουμε επικόλληση το ID που κάναμε αντιγραφή στο βήμα 5, και πλέον ο σύνδεσμος θα έχει την παρακάτω τελική μορφή:
  8. https://drive.google.com/uc?export=download&id=13IrCe1RT1wah6l4eFaa
Όταν κάποιος ανοίξει τον τελικό σύνδεσμο (βήμα 7) δεν θα του ανοίξει κάποια σελίδα, αλλά θα του ανοίξει απευθείας το παράθυρο λήψης για να επιλέξει την τοποθεσία που θα αποθηκεύσει το αρχείο στον υπολογιστή του.


Πηγή: https://pcsteps.gr/

Σχόλια