Τί είναι το ADB και πώς το χρησιμοποιούμε (Tyxerakias - www.myphone.gr)

Το παρακάτω είναι γραμμένο απο τον φίλο και συμφορουμίτη Αλέξανδρο με το ψευδώνυμο "Tyxerakias" απο το www.myphone.gr και τον ευχαριστούμε πολυ !!!!
===========================================================

To adb είναι μέρος του android sdk, (development kit), και επιτρέπει την επικοινωνία ενός υπολογιστή με μια συσκευή android, είτε είναι τηλέφωνο είτε κάτι άλλο (π.χ. tablet). Με το adb μπορείς να δεις μέσα στη συσκευή, να αντιγράψεις ή να σβήσεις αρχεία, να την κάνεις reboot, να της αλλάξεις τα φώτα γενικά.

Οι οδηγίες παρακάτω αφορούν μόνο υπολογιστές με windows, που έχουν οι περισσότεροι. Φυσικά γίνεται και σε mac και σε linux, αλλά δε θα καλύψω αυτές τις περιπτώσεις. 
Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.


1) Προετοιμασία
Πρέπει ο υπολογιστής να έχεις τους οδηγούς (drivers) για το Galaxy S. Αν έχετε κάνει εγκατάσταση το Kies, περνάει τους drivers αυτόματα, οπότε δε χρειάζεστε αυτό το βήμα. Αν όχι, εδώ είναι οι drivers για 32-bit windows: http://drivers.softpedia.com/get/MOB...dows-x86.shtml, και εδώ για 64-bit:
http://drivers.softpedia.com/get/MOB...dows-x64.shtml

Το adb θα το βρείτε εδώ: http://www.multiupload.com/1LXG9T3VNN Απλά κάντε το unzip στο C:\

Επίσης, το τηλέφωνο πρέπει να έχει το USB debugging mode (εντοπισμός σφαλμάτων USB) ενεργοποιημένο. Είναι στα Settings, Applications, Development. (Ρυθμίσεις, Εφαρμογές, Ανάπτυξη). Είναι ένα τικ.

2) ADB
Το adb το δουλεύουμε από τη γραμμή εντολών των windows. Δηλαδή Start (Run), cmd. Βγαίνει έτσι ένα παράθυρο μαύρο, που γράφει C:\Users\.....\> (ή C:\Documents and Settings\...\>).
Εκεί γράφουμε cd 'c:\adb' , και μπαίνουμε στο directory που κάναμε unzip πιο πάνω. Θα γράφει τώρα C:\adb> (Αν κάνετε 'dir' σ'αυτό το σημείο, θα δείξει 3 αρχεία, ένα εκ των οποίων είναι το adb.exe)

- Τώρα συνδέουμε το κινητό με το καλώδιο USB στο PC. Θα βγάλει πάνω αριστερά ένα κόκκινο τρίγωνο το κινητό, που θα λέει ότι είναι σε USB debugging mode.
- Γράφουμε στη γραμμή εντολών adb devices. Θα πει κάτι για τον adb daemon που ενεργοποιείται, και μετά θα δείτε 'List of devices attached:'
Αν έκεί έχει από κάτω μια σειρά γραμμάτων/αριθμών, σημαίνει ότι βλέπει μια χαρά τη συσκευή (η οποία αντιστοιχεί σ'αυτά τα γράμματα), και μπορούμε να συνεχίσουμε, με τις πιο κοινές εντολές adb.

- Για reboot, γράφουμε adb reboot.
- Για reboot σε recovery mode, γράφουμε adb reboot recovery
- Για reboot σε download mode, adb reboot download
- Για να ελέγχουμε το κινητό, adb shell. Έτσι είμαστε μέσα στο κινητό, σε περιβάλλον linux. (Bγαίνει το $). Με exit βγαίνουμε.
- Για να αντιγράψουμε κάτι στο ή από το κινητό, adb push ή adb pull
(π.χ. adb push arxeio.zip /sdcard/arxeio.zip , περνάει το αρχείο arxeio.zip στο κινητό).
- Για να κάνουμε install μια εφαρμογή κατεύθείαν, βάζουμε το arxeio.apk της εφαρμογής στο C:\adb\ φάκελο, και γράφουμε adb install arxeio.apk

Σχόλια