Android : Μετά τις εκδόσεις Eclair, Froyo, Gingerbread και Honeycomb έρχεται η... Ice Cream ????

Πηγη άρθρου: www.myphone.gr

Όπως έχει ανακοινώσει η Google, οι κωδικές ονομασίες για τις δύο επόμενες εκδόσεις του Android, οι οποίες πιθανολογείται πως θα είναι η 3.0 και η 3.5, θα είναι Gingerbread και Honeycomb αντίστοιχα. Αυτό που δεν ήταν γνωστό έως και σήμερα, ήταν το ποια θα είναι η κωδική ονομασία αυτής που θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά από αυτές τις δύο και η οποία θα είναι πιθανότατα η 4.0. Σε μια τέτοια διαρροή προέβη σύμφωνα με το Forbes και την αρθρογράφο Elizabeth Woyke ο Tudor Brown, Πρόεδρος της ARM Holdings.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.  Όπως αναφέρει ο Brown, η μελλοντική αυτή έκδοση θα γίνει γνωστή σαν Ice Cream. Αν και η Google δεν έχει γνωστοποιήσει κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με το θέμα, το όνομα αυτό φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό, μιας και η εταιρεία ακολουθεί τους τελευταίους μήνες μια συγκεκριμένη μέθοδο για την ονομασία κάθε νέας έκδοσης.

Ξεκινώντας από το Android 1.5 τον Μάιο του 2009, η Google έκανε κάθε φορά χρήση μιας ονομασίας γλυκού. Παράλληλα, κάθε επόμενη έκδοση ακολουθεί το αλφάβητο της αγγλικής γλώσσας, ξεκινώντας από το C και την Cupcake. Έτσι, είχαμε τις Donut, Eclair, Froyo (Frozen Yogurt), Gingerbread και Honeycomb. Φαίνεται ιδιαίτερα λογικό λοιπόν να ακολουθήσει η Ice Cream, τόσο λόγω του ότι η λέξη αυτή ξεκινάει από «I», όσο και λόγω του ότι είναι ένα από τα λίγα γλυκά που η ονομασία τους αρχίζει από το συγκεκριμένο γράμμα.

Επιπρόσθετα, ο Tudor Brown είναι από τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος άρα δεν είναι απίθανο να γνωρίζει λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, μιας και δεν είναι λίγα τα smartphones και τα tablets που κάνουν χρήση του Android και βασίζονται στην αρχιτεκτονική της ARM.

Φημολογείται πως η Ice Cream δεν θα παρουσιαστεί πριν τα μέσα του 2011. Η Gingerbread αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της πριν το τέλος της χρονιάς που διανύουμε, με την Honeycomb να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της νέας χρονιάς.

Σχόλια