Samsung Galaxy S I-9000 : Οδηγός για να αλλάξουμε τον secondary bootloader στη συσκευή μας.

Το παρακάτω είναι γραμμένο απο τον φίλο και συμφορουμίτη Αλέξανδρο με το ψευδώνυμο "Tyxerakias" απο το www.myphone.gr και τον ευχαριστούμε πολυ !!!!

Παρακάτω ακολουθεί ενας οδηγός για τον τρόπο που μπορούμε να αλλάξουμε τον secondary bootloader που έχει πρόβλημα σε κάποια κινητά και αποκλείει τα recovery και download modes. Το κατάφερε ο Richthofen από τους XDA, o τύπος που έχει δώσει όλα τα leaked fimrwares από την JM6 και μετά.
Η διαδικάσια ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, και αν δεν πετύχει, το κινητό θα χρειαστεί service. Αλλά αν πετύχει, γίνεται σχεδόν unbrickable, γιατί ότι και να πάει στραβά, μπορείς να βγάλεις τη μπαταρία, να μπεις στο download mode και να ξαναφλασάρεις. Γι αυτό το λόγο λείπει σε πολλούς.
Έχει δοκιμαστεί από πολλούς με επιτυχία, αλλά υπήρξαν και μερικές απώλειες.
Ξανατονίζω λοιπόν, ΜΗΝ το κάνετε αν δεν το θεωρείτε απαραίτητο, και αν το κάνετε, η ευθύνη δικιά σας. Εγώ θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο αναλυτικά γίνεται, από κει και πέρα αν δεν... δεν.


Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
Προετοιμασία: Να αναγνωρίζει το PC το τηλέφωνο, δηλαδή να είναι εγκατέστημένοι οι drivers. Bάλε το Κies που τους έχει, ή εγκατάστησέ τους χειροκίνητα, είναι στο FAQ για το Galaxy S.
Να έχεις το adb (κι αυτό είναι στο FAQ καθώς και στην υπογραφή μου), και το USB Debugging (Ανίχνευση λαθών) τικαρισμένο, στο Ρυθμίσεις - Εφαρμογές - Ανάπτυξη.
Επίσης να έχεις φορτισμένη μπαταρία.
Κατέβασε αυτό το αρχείο: http://www.multiupload.com/5XOM7JGLIR

Ένας μικρός έλεγχος:
O Richthofen λέει ότι αν κοιτάξεις το bml1 αρχείο του primary bootloader με έναν hex editor και στο τέλος γράφει U3 αντί για e-fused, θα μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια. Πολλοί με e-fused το έχουν κάνει παρ'όλα αυτά, με επιτυχία και χωρίς ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Το δικό μου το τηλέφωνο, που ΕΧΕΙ τα 3 κουμπιά, είναι e-fused. (Κοιτάξτε το screenshot), οπότε δεν ξέρω κατά πόσο σημαίνει κάτι... παρ'όλα αυτά, αν έχεις U3 στο τέλος, ίσως νιώθεις ακόμα πιο ασφαλής κανοντάς το... Γράφω αυτή τη διαδικασία ελέγχου, πρέπει να είσαι root.

Σύνδεσε το τηλέφωνο στον υπολογιστή, άνοιξε μια γραμμή εντολών και γράψε
adb shell (enter)
su (enter) (Θα πεταχτεί στο τηλέφωνο το Δικαιώματα, δέξου)
dd if=/dev/block/bml1 of=/sdcard/bml1.dump

Αυτό θα γράψει το bml1 block του συστήματος στην εσωτερική κάρτα.
Γράψε
adb pull /sdcard/bml1.dump, και θα αντιγραφεί στο φάκελο του adb στον υπολογιστή σου. Ξεσύνδεσε το τηλέφωνο.

Κατέβασε αυτόν τον Hex Editor (XVI32) http://www.handshake.de/user/chmaas/delphi/download/xvi32.zip, κάντον unzip σε ένα φάκελο, εκτέλεσε το xvi32.exe, File -Open, βρες το bml1.dump που μόλις έσωσες στο φάκελο του adb. Κατέβα κάτω-κατώ και δες τί γράφει... με U3 είσαι σίγουρα OK (κατά τον Richthofen), με e-fused (οπως έχω εγώ), μπορεί να είσαι οκ, μπορεί και να μην είσαι.

Η διαδικασία: 

1. Ξεσύνδεσε το τηλέφωνο από τον υπολογιστή (αν είναι συνδεδεμένο)
 

2. Κλείσε όλα τα σχετικά με Kies (και τον tray agent κάτω δεξιά στο taskbar αν είναι ανοιχτός)
 

3. Ανοίξτε το Odin (είναι στον άλλον οδηγό για αναβάθμιση)
 

4. Συνδέσε το τηλέφωνο στον υπολογιστή
 

5. Πήγαινε στον φάκελο του adb (κοίτα στον αντίστοιχο οδηγό), και γράψε "adb reboot download".
 

6. To τηλέφωνο θα κάνει reboot, στο download mode (με το κίτρινο τρίγωνο).
 

7. Στο Odin, πάτα το PDA, και βρες το "Aries_P-SBL.tar.md5", που αποσυμπίεσες πριν. Να έχεις τικάρει το Phone Bootloader Update, και να ΜΗΝ έχεις τικάρει το repartition (κοίτα την εικόνα).

8. Πάτα το Start. Το τηλέφωνο θα σβήσει και θα ανοίξει με καινούριο bootloader, που θα επιτρέπει τα 3  κουμπιά.
 

Η διαδικασία είναι επικίνδυνη, και δε φέρω καμία ευθύνη για πιθανές καταστροφές, φυσικές ή πνευματικές.

Σχόλια