Windows Phone 7: Ανακοινώθηκαν επισήμως οι πρώτες συσκευές

Πηγη άρθρου: www.myphone.gr

Εννέα συσκευές οι οποίες θα βασίζονται στα Windows Phone 7 της Microsoft παρουσιάστηκαν σήμερα από την γνωστή εταιρεία σε συνεργασία με τις HTC, Samsung, LG και Dell καθώς επίσης και με την υποστήριξη πολλών γνωστών παρόχων, μεταξύ των οποίων οι Vodafone, Deutsche Telekom, Orange, AT&T και T-Mobile. Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότερες από τις συσκευές αυτές αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές στις 21 Οκτωβρίου, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
 Από την HTC θα δούμε το HD7 με οθόνη αφής 4,3 ιντσών, τα HTC 7 Trophy και Mozart, δύο συσκευές με οθόνη 3,8 και 3,7 ιντσών αντίστοιχα που αναμένεται πως θα φτάσουν σε πολλές αγορές παγκοσμίως, καθώς επίσης και το HTC 7 Surround, ένα smartphone που θα παραμείνει εντός ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμο από τις AT&T και Telus. Ταυτόχρονα, η γνωστή εταιρεία αναμένεται να έχει έτοιμο εντός του 2011 και το HTC 7 Pro, μια QWERTY συσκευή 3,6 ιντσών.

Η Samsung από την άλλη, διαθέτει στο «οπλοστάσιό» της το Focus και το Omnia 7, δύο smartphones με Super AMOLED οθόνη τεσσάρων ιντσών και με το δεύτερο να προορίζεται κυρίως για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ δύο ακόμη συσκευές με Windows Phone 7 διαθέτει η LG, το Optimus 7 με οθόνη 3,8 ιντσών και ευρεία διαθεσιμότητα και το Quantum της AT&T. Smartphone με το συγκεκριμένο λειτουργικό θα παρουσιάσει και η Dell, υπό την ονομασία Venue Pro.

Η Microsoft φαίνεται πως θέλησε να θέσει πολύ ψηλά τον «πήχη» για το νέο της λειτουργικό σύστημα, μιας και όλες οι συσκευές διαθέτουν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon του 1GHz και κάμερα των 5 Megapixel. Καμία από τις συσκευές δεν ξεχωρίζει σε σχέση με κάποια άλλη, μιας και όλες τους φαίνεται πως έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί υπό τα ίδια πρότυπα. Παράλληλα, η Microsoft σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της νέας της δημιουργίας, με σκοπό την αύξηση του μεριδίου αγοράς της στον χώρο των «έξυπνων τηλεφώνων», μια αγορά που κυριαρχείται στις μέρες μας από τις Apple, Google και RIM.

Η διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων συσκευών θα ποικίλει ανάλογα με τη χώρα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι και αυτή τη στιγμή ποιοι θα είναι οι πάροχοι που θα φέρουν κάποιες από αυτές στην ελληνική αγορά, καθώς επίσης και το ποιες θα είναι αυτές. Μια όμως από τις εταιρείες που βρίσκεται «κοντά» στην Microsoft, δραστηριοποιείται στην χώρα μας και ετοιμάζεται να παρουσιάσει μερικά από αυτά τα smartphone σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία, είναι η Vodafone. Αξίζει τέλος να επισημάνουμε πως συσκευές με WP7 θα φτάσουν σε περισσότερες από 30 χώρες έως το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προϊόντος, ενώ ειδικά για τα μοντέλα της HTC ακολουθεί επίσημο Δελτίο Τύπου της εταιρίας.

Σχόλια