8pen: Νέο πρωτότυπο πληκτρολόγιο αφής για Android συσκευές.

Πηγη άρθρου: www.myphone.gr

Ένα ακόμα εικονικό πληκτρολόγιο έκανε την εμφάνισή του στο Android Market. Υπό την ονομασία 8pen, αποτελεί μία ιδιόμορφη μέθοδο εισαγωγής κειμένου, η οποία φιλοδοξεί να βοηθήσει τους χρήστες που δυσκολεύονται να πληκτρολογήσουν στην οθόνη του smartphone τους. Παράλληλα, έρχεται για να δώσει την δική του «μάχη», σε μια αγορά όπου κυριαρχούν μέχρι και αυτή τη στιγμή εφαρμογές όπως το Swype και το BlindType.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής, την εταιρεία 3qubits, μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου μπορεί κανείς να εισάγει κείμενο πολύ γρηγορότερα από τα συμβατικά πληκτρολόγια, ειδικότερα σε μικρές οθόνες αφής, κυρίως επειδή αποφεύγονται τα λάθος πατήματα. Παράλληλα, αναφέρουν πως το 8pen μιμείται πολύ τον ανθρώπινο τρόπο γραφής, αφού κάθε γράμμα έχει το δικό του «αφηρημένο» σχέδιο, κάτι που διευκολύνει την τυφλή πληκτρολόγηση, έχοντας τη μαύρη τελεία που βρίσκεται στο κέντρο ως σημείο αναφοράς.

Η εμφάνιση και μόνο του πεδίου πληκτρολόγησης δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασσικό QWERTY πληκτρολόγιο ή άλλες μεθόδους που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς. Συγκεκριμένα, με την έναρξη σύνθεσης κειμένου, εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης ένα τεράστιο και πολύχρωμο Χ με μία με μαύρη τελεία στο κέντρο του και τα γράμματα-σύμβολα του αλφαβήτου παρατεταγμένα ανά 8, εκατέρωθεν των γραμμών που συνθέτουν το σχήμα Χ. Με αρχή και τέλος την μαύρη τελεία, η διάταξη αυτή ωφελεί στο γρήγορο σύρσιμο, ενώ η διαδρομή που ακολουθείται δια των τεσσάρων πεδίων είναι αυτή που καθορίζει ποιο γράμμα θα «σχεδιαστεί». Πρόσθετο χαρακτηριστικό θα αποτελέσει στο μέλλον η φωνητική αναγνώριση.

Η εφαρμογή διατίθεται για όλα τα κινητά Android που λειτουργούν με την έκδοση 1.6 ή ανώτερη προς 1 ευρώ περίπου.

Σχόλια