Καταγγέλλεται η Apple για εσκεμμένη υποβάθμιση συσκευών μέσω του iOS 4

Πηγη άρθρου: www.myphone.gr

Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που είχαν αναβαθμίσει το iPhone 3G ή το 3GS τους σε iOS 4 και είχαν ανακαλύψει πως η συσκευή τους ήταν πλέον πιο αργή σε σχέση με το παρελθόν. Αν και η Apple έκανε μέσω της έκδοσης 4.1 μια προσπάθεια να «εξομαλύνει» κάπως τις όποιες αρνητικές συνέπειες υπήρξαν μετά το upgrade, εντούτοις δεν φάνηκε να τις διορθώνει πλήρως. Από την κατάσταση αυτή φαίνεται πως ενοχλήθηκαν πολλοί χρήστες, με κάποιους από αυτούς να καταθέτουν πλέον ομαδική αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας για το Σαν Ντιέγκο, κατηγορώντας την εταιρεία πως σκοπίμως δημιούργησε πρόβλημα στις αποδόσεις της προηγούμενης γενιάς, έτσι ώστε να προωθήσει το νεότερο iPhone 4.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όπως αναφέρει η επικεφαλής της καταγγελίας, Bianca Wofford, η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος μετέτρεψε την συσκευή της σε «iBrick», κάνοντας την ιδιαίτερα ασταθή, αργή και προβληματική. Σύμφωνα με την ίδια, η Apple είχε ενημερώσει πως η αναβάθμιση αυτή θα αποτελούσε upgrade και για τις δικές τους συσκευές, αν και δεν θα τους πρόσφερε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα ήταν διαθέσιμα μόνο στα νεότερα μοντέλα. Κατηγορεί έτσι την γνωστή εταιρεία πως ψευδώς, εσκεμμένα και επαναλαμβανόμενα παρουσίασε το iOS 4 σαν μια σημαντική αναβάθμιση για όλους, ενώ ουσιαστικά μείωσε τις επιδόσεις των 3G/3GS, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο πρώτο.

Τόσο η Wofford όσο και οι συνήγοροι της, στην προσπάθεια τους να στηρίξουν την καταγγελία τους, αναφέρουν και την πρακτική που ακολουθεί η Apple, σύμφωνα με την οποία οι χρήστες δεν μπορούν να προβούν σε υποβάθμιση της έκδοσης του iOS. Έτσι, δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψει κανείς στην τρίτη έκδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος χωρίς να προβεί σε κινήσεις οι οποίες ενδέχεται να ακυρώσουν την εγγύηση αυτής. Με βάση αυτά, η καταγγελία αναφέρει πως η εταιρεία οδήγησε εσκεμμένα τους χρήστες σε αγορά του καινούργιου μοντέλου αυτής, μιας και το update λειτούργησε περισσότερο σαν υποβάθμιση των «παλιών».

Μέσω της αγωγής αυτής, ζητούνται από την Apple αποζημιώσεις για ζημιές που προέκυψαν μέσω ψευδών διαφημίσεων, αθέμιτου ανταγωνισμού και καταπάτησης των νόμων προστασίας του καταναλωτή. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Apple και ποιο θα είναι το μέλλον της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σχόλια