Μεγάλο πρόβλημα στις συσκευές iPhone μετά την αλλαγή της ώρας !!!!

Πηγη άρθρου: www.myphone.gr

Ένα σφάλμα στο λογισμικό του iPhone προκαλεί αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στους χρήστες οι οποίοι κάνουν χρήση του ξυπνητηριού που παρέχει η συσκευή. Το πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα της Apple έχει ως αποτέλεσμα το ξυπνητήρι να χτυπάει εξήντα λεπτά πιο αργά από το αναμενόμενο, μετά την αλλαγή της ώρας στην Ευρώπη την περασμένη Κυριακή. Η αιτία του προβλήματος έγκειται στο ότι, ενώ το ρολόι λειτουργεί με τη χειμερινή ώρα έχοντας κάνει την απαραίτητη μετάβαση σε αυτή, το ξυπνητήρι παραμένει σε κάποιες περιπτώσεις στη θερινή, κάτι που το κάνει να ενεργοποιείται μια ώρα αργότερα από ότι ήταν αρχικά ρυθμισμένο.

Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.  
Παρόμοιο θέμα είχε αντιμετωπίσει με το iPhone και η Αυστραλία, όταν πριν από μερικές εβδομάδες άλλαξε και εκεί η ώρα, κάνοντας τότε την ίδια την Apple να υπόσχεται αναβάθμιση του iOS για την επίλυση του προβλήματος. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως στην ώρα του, μιας και επηρεάστηκαν από αυτό και οι Ευρωπαίοι χρήστες του συγκεκριμένου smartphone, όταν το πρωί της Κυριακής ξύπνησαν μια ώρα πιο αργά από το αναμενόμενο.

Η προαναφερθείσα δυσλειτουργία φαίνεται πως δεν επηρεάζει ξυπνητήρια τα οποία έχουν οριστεί έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται καθώς επίσης και εκείνα που είναι ρυθμισμένα να «χτυπούν» σε καθημερινή βάση. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτά που είναι προγραμματισμένα ώστε να επαναλαμβάνονται σε άλλες χρονικές περιόδους, για παράδειγμα κάθε Δευτέρα, κάθε Κυριακή κτλ.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί κάποια λύση που να διορθώνει πλήρως το προαναφερθέν ζήτημα. Έτσι, οι χρήστες καλούνται να διαγράψουν και να δημιουργήσουν ξανά τα ξυπνητήρια τους, με βάση ρυθμίσεις στις οποίες να μην παρουσιάζεται πρόβλημα. Η διαγραφή και η επαναφορά των ίδιων προβληματικών ρυθμίσεων δεν θα διορθώσει τη δυσλειτουργία αυτή.

Μένει να αποδειχθεί αν το «bug» αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα και στο ξύπνημα των κατοίκων των ΗΠΑ στις 7 Νοεμβρίου, όταν δηλαδή θα αλλάξει και εκεί η ώρα, ή αν θα έχει προλάβει η Apple να το διορθώσει, πιθανότατα μέσω του επικείμενου iOS 4.2

Σχόλια