Έφτασαν τα Windows Phone 7. Βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Πηγη άρθρου: techblog.gr

Τα Windows Phone 7 διαθέτουν πρωτότυπο user interface, το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση των διαφόρων εργασιών ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Παράλληλα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το τηλέφωνό τους και να οργανώσουν τον «ψηφιακό τους κόσμο», βάσει των προσωπικών τους προτιμήσεων και ενδιαφερόντων.


Πατήστε παρακάτω στο "Read more - Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.   



Μερικές απο τις δυνατότητες και λειτουργίες των Windows phone 7 είναι :


Έξυπνη οργάνωση του περιεχομένου του κινητού
Τα Windows Phone 7 εστιάζουν στην απλοποίηση των καθημερινών εργασιών των χρηστών, καθιστώντας το κινητό τηλέφωνο ακόμα πιο χρηστικό για όλους Οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώσουν σε ένα σημείο όλα όσα τους ενδιαφέρουν, εξασφαλίζοντας ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των Hubs.
Με την καινοτομία των Hubs, όλο το ψηφιακό περιεχόμενο και υλικό που διαθέτει ο χρήστης, ανεξαρτήτως του αν είναι καταχωρημένο στη μνήμη του τηλεφώνου, στον υπολογιστή ή στο διαδίκτυο, ομαδοποιείται σε κατηγορίες, προσφέροντας στο χρήστη τη δυνατότητα του ελέγχου του ομαδοποιημένου πλέον υλικού από ένα κεντρικό σημείο.
Τα διαθέσιμα Hubs στα Windows Phone 7 είναι τα ακόλουθα
People: Αυτό το Hub συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τις επαφές των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των live feeds και των φωτογραφιών από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, μέσω του People Hub, οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν ενημερώσεις στο Facebook και το Windows Live, με μία μόνο κίνηση.
Pictures: Το Pictures Hub συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλες τις φωτογραφίες για κάθε επαφή του χρήστη, είτε αυτές βρίσκονται στο διαδίκτυο είτε στον υπολογιστή, δημιουργώντας, με τον τρόπο αυτό, μια ολοκληρωμένη συλλογή φωτογραφιών και video για το σύνολο της λίστα επαφών. Παράλληλα, το Pictures Hub επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν εύκολα με άλλους τις φωτογραφίες και τα video που διαθέτουν στη συλλογή τους.
Music + Video: Το Music + Video Hub συγκεντρώνει στο τηλέφωνο τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Zune Player, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο FM ραδιόφωνο, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα αγαπημένα τους video και μουσικά κομμάτια σε υψηλή ποιότητα.
Office: Το Office Hub ενσωματώνει στο κινητό τηλέφωνο το Office 2010, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πρόσβαση στο OneNote και SharePoint. Αξιοποιώντας τις παραπάνω υπηρεσίες της Microsoft, οι χρήστες μπορούν να διαβάζουν και να επεξεργάζονται εύκολα έγγραφα και παρουσιάσεις από το κινητό τους τηλέφωνο, δουλεύοντας στο οικείο περιβάλλον του Office της Microsoft.
Δυνατότητα εξατομίκευσης του κινητού για πιο προσωπικές εμπειρίες χρήσης
Τα Windows Phone 7 προσαρμόζονται εύκολα στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη βάσει των ιδιαίτερων προτιμήσεων, αναγκών και ενδιαφερόντων του. Το βασικό νέο χαρακτηριστικό, που εξασφαλίζει την εξατομίκευση του κινητού, είναι τα Live Tiles.
Η αρχική οθόνη, χάρη στα Live Tiles, μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη, προβάλλοντας το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. Τα Live Tiles ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, αντλώντας δεδομένα από το διαδίκτυο , όπως ειδήσεις, επαγγελματικά ραντεβού (ημερολόγιο) ή ενημερώσεις από τα social networks . Με τον τρόπο αυτό τα Live Tiles εξασφαλίζουν στους χρήστες μία συνεχή και «ζωντανή» ενημέρωση του περιεχομένου, που αυτοί προτιμούν να βλέπουν στην αρχική οθόνη του κινητού τους.
Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου
Τα Windows Phone 7 αναβαθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα smartphones αξιοποιούν το Διαδίκτυο, μέσα από νέες λειτουργίες, όπως:
Windows Live: Τα Windows Phone 7 διαθέτουν τη λύση Windows Live, η οποία βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις εικόνες τους, το Windows Live Calendar, το Office OneNote Mobile, καθώς και πλήθος άλλων εφαρμογών. Παράλληλα, μέσω του Windows Live, παρέχεται η νέα δωρεάν υπηρεσία Find My Phone, χάρη στην οποία ο χρήστης μπορεί εξ αποστάσεως να καλέσει, να κλειδώσει, να διαγράψει ή να εντοπίσει την τοποθεσία του τηλεφώνου του στο χάρτη.
Διαδικτυακή Αναζήτηση: Τα Windows Phone 7 αξιοποιούν το Bing της Microsoft και προσφέρουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα αναζήτησης οποιαδήποτε πληροφορίας χρειάζονται, είτε αυτή βρίσκεται στις επαφές τους, είτε στο email, είτε στον Παγκόσμιο Ιστό. Χάρη σε ένα ειδικό κουμπί αναζήτησης που έχει τοποθετηθεί στην αρχική οθόνη του κινητού, οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ζητούν με μία μόνο κίνηση.
Για επαγγελματική χρήση
Τα Windows Phone 7, μέσω του Office Hub, προσφέρουν σημαντικά εργαλεία, όπως το Office 2010, το Outlook Mobile, το SharePoint και το OneNote. Με την ενσωμάτωση των συγκεκριμένων εφαρμογών της Microsoft, οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως θα έκαναν στο γραφείο τους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να ανταλλάσσουν σημαντικά για την εργασία τους αρχεία.
Ενισχυμένες δυνατότητες διασκέδασης μέσω του κινητού τηλεφώνου
Με την εισαγωγή του Game Hubs και του Music + Video Hub, αναβαθμίζεται συνολικά η εμπειρία διασκέδασης μέσω του κινητού τηλεφώνου, καθώς αξιοποιούνται το Xbox Live και το Zune. Οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μουσική, video και ταινίες της επιλογής τους από το κινητό τους.

Σχόλια