Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα ελέγχου ασφάλειας και επανεξέτασης Bravia στην Ελλάδα

H Sony Ελλάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει σε ποια μοντέλα τηλεοράσεων Bravia ενδεχομένως χρησιμοποιείται ελαττωματικό εξάρτημα και καλεί τους κατόχους να ζητήσουν έλεγχο. Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση της Sony Corp μετά την αναφορά 11 περιπτώσεων στην Ιαπωνία, στις οποίες το εξάρτημα υπερθερμάνθηκε, έπιασε φωτιά και προκάλεσε τήξη στο άνω περίβλημα της τηλεόρασης.

Όπως επιβεβαιώνει στο tech.in.gr, η εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, κα Βαρβάρα Παππά, δεν έχουν αναφερθεί ανάλογα περιστατικά ή τραυματισμοί στην Ελλάδα (ή στην Ευρώπη).

Πάντως, διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος (και όχι η «ανάκληση», όπως διευκρινίζει η εταιρεία) αφορά σε «πολύ περιορισμένο αριθμό» τηλεοπτικών συσκευών BRAVIA LCD, που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιούνιο του 2007.

Οι αριθμοί των μοντέλων είναι:  • KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660
  • KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000, KDL-40X3500

Η Sony ξεκινά ένα εθελοντικό πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου και, αν είναι απαραίτητο, επισκευής των προϊόντων αυτών. Οι κάτοχοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, και να ζητήσουν να υποστεί έλεγχο η τηλεόρασή τους. Αντιπρόσωπος του τμήματος εξυπηρέτησης της Sony θα επισκεφτεί τον πελάτη και θα ελέγξει τη συσκευή. «Αν η τηλεόρασή σας εμπεριέχει το εν λόγω εξάρτημα, ο αντιπρόσωπος θα το επισκευάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το μοντέλο της τηλεόρασης αναφέρεται σε ετικέτα στο πίσω μέρος της, εντούτοις μπορείτε να το δείτε και από τις ρυθμίσεις από το μενού (δείτε τις αναλυτικές οδηγίες της Sony).

Τα συμπτώματα

Αν είστε κάτοχοι ενός από τα προϊόντα που προαναφέρθηκαν και παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανωμαλία στη λειτουργία (π.χ. ασυνήθιστους θορύβους, ασυνήθιστες οσμές ή έξοδο καπνού), απενεργοποιήστε αμέσως τη συσκευή, βγάλτε το φις από την πρίζα, μη χρησιμοποιείτε την τηλεόραση και επικοινωνήστε με την εταιρεία. Η Sony βεβαιώνει ότι το φαινόμενο δεν παρουσιάζεται όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.


Πηγή άρθρου: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231133136