Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Εκτύπωση από smartphone και tablet σε εκτυπωτές Samsung

Η Samsung Electronics διέθεσε μια εφαρμογή που επιτρέπει την εκτύπωση φωτογραφιών, αρχείων PDF και ιστοσελίδων από smartphone με Android (2.1 ή νεότερο) και από iPod Touch, iPhone και iPad (με iOS 3.2 ή νεότερο) στους δικούς της δικτυακούς εκτυπωτές καθώς και σε αυτούς με υποστήριξη Wi-Fi. Το Samsung MobilePrint επιτρέπει επίσης τη λήψη σκαναρισμένων εγγράφων από τα πολυμηχανήματα της εταιρείας.

H εφαρμογή Samsung MobilePrint διατίθεται δωρεάν μέσω του Android Market και του Apple App Store και επιτρέπει όχι μόνο την αποστολή εκτυπώσεων από smartphone και tablet αλλά και την λήψη σκαναρισμένων εγγράφων/φωτογραφιών/κ.λπ. (σε φορμά JPG, PNG και PDF) από συμβατά πολυμηχανήματα Samsung. Η εφαρμογή συνεργάζεται με τους δικτυακούς εκτυπωτές της Samsung, τα τελευταία μοντέλα των οποίων είναι τα CLP-325W, CLX-3185FW, SCX-3205W και ML-1865W, διευκρινίζεται στην σχετική ιστοσελίδα της Samsung.


Σε ότι αφορά στην εκτύπωση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν στις ρυθμίσεις σχετικά με τον αριθμό των αντιγράφων προς εκτύπωση, το μέγεθος του χαρτιού, τον προσανατολισμό της εκτύπωσης, την ασπρόμαυρη ή έγχρωμη εκτύπωση καθώς και τον τύπο του χαρτιού. Ομοίως, στην μεταφορά σκαναρισμένων αρχείων μπορούν να ορίσουν παραμέτρους σχετικά με το χρώμα, την ποιότητα, το μέγεθος του χαρτιού και την επιλογή της πηγής (Auto, Flatbed, ADF) και διατηρούν τη δυνατότητα προεπισκόπησης.

Όπως αναφέρει η Samsung στη σχετική ανακοίνωση, η εφαρμογή Samsung MobilePrint λειτουργεί με σύνδεση Wi-Fi ή δικτύου και δεν προϋποθέτει εγκατάσταση προγράμματος ή ειδικές ρυθμίσεις. Η εφαρμογή αναλαμβάνει να εντοπίσει αυτόματα όλους τους εκτυπωτές της Samsung που βρίσκονται στο χώρο.

Σε iPhone, iPad και iPod touch, οι φωτογραφίες μπορούν να εκτυπωθούν άμεσα από το άλμπουμ φωτογραφιών ή τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής. Στις συσκευές με Android οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν πολλαπλές φωτογραφίες με μία εντολή από την συλλογή φωτογραφιών (Gallery).

H εφαρμογή επιτρέπει την εκτύπωση των αποθηκευμένων αρχείων στην κάρτα SD των συσκευών  iOS και Android.


Πηγή άρθρου: http://tech.in.gr/presentations/article/?aid=12311319302 σχόλια:

Συμβατά μελάνια είπε...

Γρήγορα αναπτύσσεται η τεχνολογία των κινητών. Διαδικτυακές εκτυπώσεις να δούμε τι άλλο θα φτιάξουν

Unknown είπε...

Πηρα ενα πολυμηχανημα Samsung και χρειαζεται 200 ευρώ το μήνα σε μελάνια για 880 εκτυπώσεις, από τις οποίες οι 10 έγχρωμες!!!
Στις 20.000 σελίδες θα κλειδώσει και θα ζητάει ιμάντα, είτε έχει είτε δεν έχει πρόβλημα.
Στις ασπρόμαυρες σελίδες τυπώνει μια αφανής λωρίδα κίτρινο με τον κωδικό του μηχανήματος για λόγους ασφαλείας και τελειώνει το κίτρινο στο τσακ μπαμ! Το κάθε τόνερ κοστίζει 50 ευρώ * 4 χρωματα = 200 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!
Το e-gate που το πουλησε ειναι απατεώνες!