Σκέψου το διπλά πριν εγκαταστήσεις Chrome extentions!!!!

Μας έχει ερωτηθεί καποιες φορές στο παρελθόν, γιατί δεν παρουσιάζουμε extetions για τον browser της Google, τον Chrome.
Κάποιοι ίσως θυμόσαστε διάφορα κρούσματα που είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν και σε συνδυασμό με αυτή την εξάπλωση της Google σε κάθε τομέα με αποτέλεσμα να έχει γίνει μια τεράστια βάση δεδομένων για εκατομμύρια χρήστες στον πλανήτη, με έχει κάνει απολύτως επιφυλακτικό.
Αν δεν το έχετε καταλάβει, άπαντες μάχονται για τις βάσεις δεδομένων. Για την συγκέντρωση στοιχείων και προσωπικών δεδομένων των χρηστών με ότι οφέλη μπορεί να δώσει αυτό στον καθέναν που το επιχειρεί.


Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτό το θέμα και είχαμε προειδοποιήσει τους χρήστες σχετικά.
Άρα δεν μιλάμε για κάτι νέο, μα εδώ έχουμε κάτι που είναι πολύ μα πολύ βρώμικο.
Κάποιοι επιτήδειοι (άλλοι λένε για κακόβουλους crackers, άλλοι για μυστικές υπηρεσιες), ανέβασαν στο store του Chrome browser, ναι στο επίσημο κατάστημα της Google, καποια πρόσθετα για τον Chrome,μα τα οποία υπόσχονται ότι οι χρήστες θα ομορφύνουν την εμφάνιση του Facebook, προσθέτοντας του χρώμα, ελαφαντακια και ένα σωρό άλλα απίστευτα πράγματα.
Όλα αυτά τα προσθετέα μαλιστα, διαφημίζονται και στο Facebook και σαν αποτέλεσμα έχουν να σας παραβιάζουν τον λογαριασμό, στέλνοντας συγχρόνως spam και στους υπόλοιπους “φίλους σας” εκεί, ωστε να το εγκαταστήσουν και αυτοί, με αποτέλεσμα ένα σωρό άνθρωποι να χάσουν τα προσωπικά τους δεδομενα και αυτί να είναι στα χέρια αγνώστων και σίγουρα με κακόβουλους σκοπούς.

-Κάτι επισης που έχει αναφερθεί είναι και η χρήση του Flash που πλέον μόνο ο Chrome της Google θα τον υποστηρίζει, όπου ένα μεταμφιεσμένο σε αυτό, κακόβουλο λογισμικό αναλαμβάνει τον έλεγχο του υπολογιστή σας, συλλέγοντας τα προσωπικά σας δεδομενα.
Για μια ακομα φορά θα σας επαναλάβουμε να αποφεύγετε να εγκαθιστάτε τέτοια πρόσθετα, να αποφευγετε να χρησιμοποιείτε ηλίθιες εφαρμογές του FB (του στυλ: Δες σε ποιον διάσημο μοιάζεις, δες ποιοι βλέπουν το προφιλ σου και άλλα τέτοια ευφάνταστα).
ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ, μην βάζετε ότι να’ ναι στον υπολογιστή σας, ιδιαίτερα οι έχοντες Windows, αν και εδώ έχουμε μια περίπτωση που έμμεσα άφορά άπαντες.
Κανείς δεν μπορεί να σας προστατέψει σε αυτό και όπως βλέπετε στη πράξη, ου τε και η τιτανοτεράστια Google, δεν έχει την ικανότητα να ελέγχει το τι μπαίνει στο Market της.
Όσο για τις εφαρμογές του FB η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κακόβουλο λογισμικό, μα στη πράξη αν και θα μπορουσε η ομάδα του Facebook δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό, καθώς το πρώτιστο είναι το κέρδος.

Πηγή άρθρου: osarena.net

Σχόλια