Goal Line Technology ή μήπως...Τεχνολογία δικαιοσύνης ?

 Γκολ !!!!
Μια λέξη με ιστορία ετών και ετών.
Μια λέξη που κρύβει δυνατές συγκινήσεις.
Μια λέξη που μπορεί να γίνει η πηγή ακραίων συναισθημάτων, χαρμόσυνων και μη, αλλά ακόμα και ακραίων ενεργειών !!!!
Η λέξη που χαρακτηρίζει άμεσα το καλύτερο άθλημα, των βασιλιά των σπορ όπως το ονομάζουν, το ποδόσφαιρο.


Όλα γίνονται για το γκολ και το θέαμα. Ακόμα και οι κανονισμοί ποδοσφαίρου, δίνουν την δυνατότητα στους παίκτες να κυνηγήσουν την επίτευξη γκολ. Μην ξεχνάμε ότι η Uefa τα τελευταία χρόνια συμβουλεύει και συνάμα προτρέπει τους διαιτητές να χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το λεγόμενο "Πλεονέκτημα", το οποίο αποσκοπεί σε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και φυσικά επίτευξη περισσοτέρων τερμάτων. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Uefa έχει προβεί σε πολλές τροποποιήσεις/βελτιώσεις του κανονισμού του Offside τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας την ιδανική φόρμουλα για την αύξηση του θεάματος και φυσικά το γκολ !!!!

 

Ένα από τα προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, είναι η εγκυρότητα ενός γκολ στις περιπτώσεις όπου η μπάλα έχει ή δεν έχει περάσει την γραμμή του τέρματος. Να υπενθυμίσουμε εδώ, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο κανονισμός ποδοσφαίρου αναφέρει ρητά ότι η μπάλα θα πρέπει να περάσει ολόκληρη την γραμμή τέρματος, ώστε να υπάρχει επίτευξη τέρματος !!!!
 
Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για αναζήτηση ενός συστήματος το οποίο θα ελέγχει εάν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή τέρματος, και θα ενημερώνει πρωτίστως τον διαιτητή του αγώνα, και έπειτα τους βοηθούς και τον 4ο διαιτητή (Όποτε υπάρχει), ώστε να κατοχυρώνεται ή όχι το γκολ εγκαίρως.

Το σύστημα Goal Line Technology, όπως το έχουν ονομάσει, είναι όπως φαίνεται μια πιθανή λύση, γι΄αυτό και τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες δοκιμών, οι οποίες θα κορυφωθούν όπως όλα δείχνουν στο ερχόμενο Euro 2012 το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Το Goal Line Technology system βρίσκεται ήδη στην 2η φάση δοκιμών, όπου από τις 10 διαφορετικές τεχνολογίες/συστήματα, μόνο τα δυο από αυτά πέρασαν τα τεστ επιτυχώς.
Μερικά βίντεο των δοκιμών, όπως επίσης και μερικές εικόνες (χιουμοριστικές και μη), μπορείτε να τα δείτε παρακάτω :





http://www.fifa.com/newscentre/videos/video=1607966/index.html



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας παρακάτω.
Παρακαλούμε στα σχόλια να μην γίνεται χρήση Greeklish.
Κάθε σχόλιο με προσβλητικό/υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφεται.