Dislike button - Μια νέα απάτη στο Facebook και πώς να το μπλοκάρετε !!!!


Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο Facebook το Dislike button. Είναι ένα αίτημα το οποίο λαμβάνετε απο κάποιον φίλο σας, για να ενεργοποιήσετε στο προφίλ σας το dislike button (το αντίθετο του like button).
Όπως κι' άλλες φορές έτσι και τώρα κάποιοι επιτίδιοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες με την εφαρμογή αυτή, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο απο μια απάτη. Η εφαρμογή αυτή, εφόσον την ενεργοποιήσετε εξαπλώνεται συνεχώς, στέλνοντας αυτόματα αιτήματα σε όλους τους φίλους σας.

Για να ελαχιστοποιήσετε πιθανότητες εξάπλωσης της εφαρμογής αυτής, και να γλιτώσετε απο τα πολλά αιτήματα που θα σας έρχονται συνεχώς, κάντε τα εξής :


  1. Όταν σας έρθει ενεά αίτημα από κάποιον φίλο σας, μην πατήσετε αποδοχή.
  2. Πηγαίνετε στην "Αρχική σελίδα".
  3. Στην αριστερή στήλη, τέρμα κατά θα δείτε την επιλογή "Εφαρμογές και παιχνίδια".
    Πατήστε εκεί.
  4. θα σας εμφανίσει όλα τα αιτήματα (αν έχετε) από φίλους για τυχόν παιχνίδια, εφαρμογές, κ.τ.λ.
  5. Εκεί θα δείτε και το αίτημα που σας έστειλε ο φίλος σας, για το dislike button.
  6. Μεταφέρεται το ποντίκι σας πάνω στο αίτημα του φίλου σας, και θα δείτε ένα Χ εκεί πάνω δεξιά. Μόλις μετακινήσετε το ποντίκι πάνω στο Χ θα δείτε ότι σας γράφει "Αφαιρέστε".
  7. Πατήστε πάνω στο Χ. θα σας εμφανίσει κάποιες επιλογές.
    Θα δείτε την επιλογή "Θέλετε να μπλοκάρεται την εφαρμογή Enable New Dislike Button;".
  8. Πατήστε στην επιλογή αυτή. Θα σας πετάξει στην οθόνη ένα μήνυμα για να επιβεβαιώσετε το μπλοκάρισμα. Πατήστε "Εντάξει" και είστε έτοιμοι !!!!
  9. Αν έχετε κάποιον ή κάποιους φίλους που σας στέλνουν αιτήματα συνεχώς για διάφορα παιχνίδια, εφαρμογές, κ.τ.λ, είτε δεν θέλετε γενικότερα να λαμβάνεται αιτήματα από το συγκεκριμένο άτομο, στο βήμα 8 εμφανίζεται επίσης και η επιλογή "Θέλετε να αγνοήσετε όλα τα αιτήματα από .....(όνομα φίλου σας)". Πατήστε εκεί πάνω, μετά πατήστε ξανά "Εντάξει" και είστε έτοιμοι !!!!

Σχόλια