Pockee: Η Ελληνική εφαρμογή για κινητά που σου επιστρέφει χρήματα από τις αγορές στα Super Market


****Το άρθρο ενημερώθηκε στις 4/12/2015 όσο αφορά το δώρο που δίνεται όταν οποιοσδήποτε εγγεγραμμένος χρήστης στο Pockee συστήσει την εφαρμογή, και πλέον το ποσό είναι 3€ και όχι 5€. Όλες οι οδηγίες παρακάτω ισχύουν κανονικά και το μόνο που αλλάζει είναι το δώρο 3€ αντί για 5€. ****

Σε μια εποχή που το κάθε ευρώ μετράει, μια ομάδα ανθρώπων πήρε την απόφαση να μας βοηθήσει να εξοικονομούμε χρήματα. Μιλάμε για την εφαρμογή Pockee, μια Ελληνική εφαρμογή για mobile συσκευές η οποία μάλιστα κέρδισε το χρυσό βραβείο πρόσφατα στα CYTA Mobile Excellence Awards 2015.
Τι είναι το Pockee;
Το Pockee είναι η πρώτη εφαρμογή για smartphones που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να κερδίζουν χρήματα σε μετρητά, κάνοντας αγορές στα super market της Χώρας, και μάλιστα διατίθεται εντελώς δωρεάν! Διατίθεται για Android και Ios και σύντομα θα υπάρξει έκδοση και για Windows mobile συσκευές.
Πως ακριβώς λειτουργεί;
Μέσα στην εφαρμογή Pockee θα βρείτε εκπτωτικά κουπόνια για προϊόντα από πολλές εταιρείες και κατηγορίες. Τα κουπόνια αυτά θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στα περισσότερα super market της χώρας. Με τον τρόπο αυτό κερδίζετε άμεσα χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε, να μεταφέρετε μαζί σας ή να εκτυπώνετε κουπόνια.Αυτή την στιγμή υποστηρίζονται τα μεγαλύτερα super market της Χώρας όπως CARREFOUR, CARREFOUR EXPRESS, CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, MARKET IN, My market, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΝΚΑ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ενώ η λίστα με τα υποστηριζόμενα super market θα αυξάνεται συνεχώς.
Με ποιο τρόπο κερδίζω / εξαργυρώνω τα χρήματα από τα κουπόνια;
Η αξία των προϊόντων που αγοράσατε από το super market και τα οποία διαθέτουν κουπόνια μέσα στην εφαρμογή Pockee δεν αφαιρούνται από το συνολικό ποσό πληρωμής όταν περάσετε από το ταμείο του super market. Τα χρήματα που κερδίζετε από τα εκπτωτικά κουπόνια κατατίθενται μέσα σε μερικές μέρες στον δικό σας λογαριασμό της τράπεζας που έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις του Pockee. Διατίθενται δύο επιλογές. Να επιλέξετε τα χρήματα να μπαίνουν σε κάποιο δικό σας λογαριασμό τράπεζας, είτε σε κάποιον λογαριασμό Paypal. Αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, να μαζεύεται δηλαδή χρήματα σε κάποιο λογαριασμό, ας πούμε σαν να έχετε έναν εικονικό...κουμπαρά!!!
Πως κάνω εγγραφή;
*Μέχρι 31/08/2015 το Pockee προσφέρει την δυνατότητα στους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες του Pockee να συστήσουν την εφαρμογή σε γνωστούς και φίλους, δίνοντας 5€ δώρο και στους δύο! Προσοχή! Άν κάνετε εγγραφή στο Pockee από μόνοι σας χωρίς να πατήσετε στον σύνδεσμο που σας σύστησε κάποιος φίλος σας και εγγεγραμμένος στο Pockee, δεν θα κερδίσετε τα 5€ δώρο!
Για να κερδίσετε λοιπόν τα 5€ δώρο του Pockee αρκεί να κάνετε εγγραφή από τον δικό μου σύνδεσμο που θα σας δώσω καθώς είμαι ήδη εγγεγραμμένος στο Pockee!
Παρακάτω ακολουθούν πλήρη οδηγίες για να κάνετε την εγγραφή στο Pockee, να κερδίσετε τα 5€ bonus, να ρυθμίσετε σωστά την εφαρμογή σας, καθώς και οδηγίες πως να κάνετε τις αγορές και να χρησιμοποιείτε τα κουπόνια του Pockee. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
Διαδικασία εγγραφής:
Προσοχή! Όλα τα παρακάτω βήματα για την εγγραφή θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά από την συσκευή, δηλαδή από το smartphone που θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή Pockee. Για να μπορείτε να βλέπετε τις οδηγίες εδώ, θα σας ήταν ευκολότερο να έχετε το άρθρο ανοιχτό στον υπολογιστή σας και να προχωρήσετε την διαδικασία από το κινητό όπως πρέπει να γίνει.

Βήμα 1ο - Εγκατάσταση του Pockee στο smartphone
Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο από το κινητό σας, τότε ελέγξτε ότι έχετε σύνδεση στο ίντερνετ, είτε μέσω 3g είτε μέσω wifi, και πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο από το κινητό σας:
Εγγραφή στο Pockee


Αν διαβάζετε το άρθρο από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να στείλετε στο mail σας τον σύνδεσμο και να ανοίξετε το mail από το κινητό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το μπλε κουμπί παρακάτω. Προσθέστε το e-mail σας στον παραλήπτη και πατήστε αποστολή! Έπειτα ανοίξτε το mail από το κινητό σας και κάντε κλικ στον σύνδεσμο!
Πατήστε για να στείλετε στο mail σας τον σύνδεσμο


Θα μεταφερθείτε στο Google Play εφόσον έχετε Android ή στο App Store εφόσον έχετε iPhone και θα σας μεταφέρει στην εφαρμογή Pockee. Πατήστε Εγκατάσταση για να προχωρήσετε με την εγκατάσταση της εφαρμογής στο Smartphone σας

Βήμα 2ο - Άνοιγμα της εφαρμογής Pockee στο smartphone
Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση είστε έτοιμοι για να ανοίξετε για πρώτη φορά την εφαρμογή. Πατήστε ΑΝΟΙΓΜΑ για να ανοίξετε την εφαρμογή για πρώτη φορά (Εικόνα 1). Μόλις ανοίξει η εφαρμογή θα σας εμφανιστούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Μεταφερθείτε στην τελευταία οθόνη κάνοντας scrοll πάνω στην οθόνη από τα δεξιά προς τα αριστερά, όπως φαίνεται στην εικόνα 2.

Εικόνα 1 Εικόνα 2


Βήμα 3ο - Εγγραφή - Δημιουργία νέου λογαριασμού χρήστη
Όπως φαίνεται στην εικόνα 3 το Pockee σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Pockee κάνοντας εγγραφή μέσω e-mail, μέσω του Facebook λογαριασμού σας, είτε μέσω του λογαριασμού σας στο Google+.
Εμείς σας προτείνουμε την εγγραφή μέσω e-mail, και συγχρόνως δεν σας προτείνουμε εγγραφή μέσω Facebook ή Google+, καθώς είναι καλό να αποφεύγετε την σύνδεση σε διάφορες υπηρεσίες με τον επίσημο λογαριασμό σας από κάποιο κοινωνικό δίκτυο.
Προχωράμε λοιπόν με εγγραφή μέσω e-mail, οπότε πατήστε στην 3η επιλογή με το γκρι χρώμα Εγγραφή με e-mail (εικόνα 3).


Στην επόμενη οθόνη (Εικόνα 4) συμπληρώστε ορθά το e-mail σας, και τον επιθυμητό κωδικό που θέλετε να έχετε στο Pockee, στα αντίστοιχα πεδία. Μόλις τελειώσετε πατήστε στο πράσινο κουμπι ΟΚ.

Εικόνα 3 Εικόνα 4
Συγχαρητήρια! Μόλις δημιουργήσατε λογαριασμό στην εφαρμογή Pockee!

Θα σας εμφανιστεί ένα αρχικό μήνυμα για τα 5€ δώρο (εικόνα 5). Πατήστε στο κουμπί Ξεκινάμε. Θα μεταφερθείτε στην κεντρική οθόνη του Pockee όπου θα σας εμφανιστούν 3 αρχικές συμβουλές (Tip 1, 2 και 3), όπως φαίνεται στην εικόνα 6. Πατήστε πάνω σε κάθε Tip μέχρι να εξαφανιστούν. Μόλις εξαφανιστούν οι συμβουλές από την οθόνη θα δείτε την κεντρική οθόνη του Pockee (εικόνα 7).



Εικόνα 5 Εικόνα 7
Εικόνα 5 Εικόνα 6


Βήμα 4ο - Ρυθμίσεις προφίλ

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα και το πιο σημαντικό καθώς θα ρυθμίσουμε το προφίλ με τα στοιχεία μας και το σημαντικότερο, τον λογαριασμό τράπεζας ή Paypal που επιθυμούμε να μπαίνουν τα χρήματα που κερδίζουμε από τα κουπόνια.
Ας ξεκινήσουμε!
Βρίσκεστε στην κεντρική οθόνη του Pockee. Πατήστε επάνω αριστερά στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές όπως φαίνεται στην εικόνα 7, για να μεταφερθείτε στο μενού επιλογών του Pockee.

Όπως φαίνεται στην εικόνα 8, υπάρχει ένα κουμπί σε σχήμα γραναζιού κάτω αριστερά από την φράση "Συμπλήρωσε προφίλ". Πατήστε στο κουμπί αυτό και στην επόμενη οθόνη πατήστε στην επιλογή Συμπλήρωση προφίλ, όπως φαίνεται στην εικόνα 9.



Εικόνα 7 Εικόνα 8 Εικόνα 9
Εικόνα 7 Εικόνα 8 Εικόνα 9

Μόλις μεταφερθήκατε στις ρυθμίσεις του προφίλ σας (εικόνα 10 και 11).
Αρχικά συμπληρώστε το όνομα, το επώνυμο την ημερομηνία γέννησης, και το φύλο σας.
Στην συνέχεια επιλέξτε αν θέλετε τα χρήματα να μπαίνουν σε λογαριασμό τράπεζας ή λογαριασμό Paypal.
Εφόσον επιλέξετε λογαριασμό τράπεζας, στο παρακάτω πεδίο με όνομα τράπεζα επιλέξτε την τράπεζα στην οποία διαθέτετε λογαριασμό, και στο παρακάτω πεδίο πολύ προσεκτικά συμπληρώστε τον αριθμό IBAN σας. Ο αριθμός IBAN είναι ο πλήρης αριθμός του λογαριασμού σας και ξεκινάει πάντοτε με τους χαρακτήρες GR ακολουθούμενος από τον αριθμό του λογαριασμού σας.
Εφόσον επιλέξετε λογαριασμό Paypal, συμπληρώστε επίσης πολύ προσεκτικά το e-mail του Paypal λογαριασμού σας.
Μόλις ολοκληρώσετε με την ορθή συμπλήρωση όλων των στοιχείων, πατήστε τέρμα κάτω στο κουτάκι Αποδέχομαι τους όρους χρήσης, και στην συνέχεια πατήστε στην επιλογή Αποθήκευση η οποία βρίσκεται στην επάνω και δεξιά γωνία της οθόνης.


Εικόνα 10 Εικόνα 11
Εικόνα 10 Εικόνα 11


Αυτό ήταν! Έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην αγορά προϊόντων χρησιμοποιώντας τα κουπόνια του Pockee και κερδίζοντας χρήματα τα οποία θα σας επιστραφούν στον λογαριασμό σας μέσα σε μερικές ημέρες!
Αν ανοίξετε το e-mail σας, θα σας έχετε 2 εισερχόμενα mail από την εφαρμογή Pockee τα οποία θα σας καλωσορίζουν και θα σας ενημερώνουν ότι ολοκληρώσατε επιτυχώς την διαδικασία εγγραφής.

Προσοχή! Για να κατατεθούν στον λογαριασμό σας τα 5€ δώρο από το Pockee θα πρέπει να κάνετε την πρώτη σας αγορά χρησιμοποιώντας τουλάχιστον ένα κουπόνι (ή και περισσότερα) το οποίο υπάρχει στο Pockee. Μετά την πρώτη σας αγορά, μέσα σε μερικές ημέρες θα κατατεθεί το ποσό των 5€ καθώς και το ποσό που θα κερδίσετε από το κουπόνι ή τα κουπόνια των προϊόντων που θα αγοράσετε. Έχετε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία εγγραφής για να κάνετε την πρώτη σας αγορά και να κερδίσετε τα 5€.


Βήμα 5ο - Σύνδεση Pockee με Cosmote Deal (προαιρετικό βήμα)
Εφόσον είστε πελάτης Cosmote το Pockee σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Pockee με αυτόν της Cosmote. Με την σύνδεση αυτή θα σας δίνεται η δυνατότητα μέσα στην εφαρμογή Pockee να εμφανίζονται έξτρα κουπόνια της Cosmote τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τα κουπόνια του Pockee. Τα κουπόνια αυτά δεν εμφανίζονται σε χρήστες του Pockee που δεν έχουν Cosmote είτε δεν έχουν συνδέσει τον Cosmote λογαριασμό τους με την εφαρμογή Pockee.
Η διαδικασία για την σύνδεση είναι απλή και περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:
Στην κεντρική οθόνη του Pockee στο επάνω μέρος υπάρχει μια μπάρα με διάφορες συμβουλές. Εκεί Θα βρείτε την επιλογή για την σύνδεση με Cosmote, όπως φαίνεται και στην εικόνα 12.
Την επιλογή αυτή μπορείτε επίσης να την βρείτε αν πατήσετε στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης μέσα στην εφαρμογή Pockee. Στις επιλογές που εμφανίζονται θα δείτε στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης το εικονίδιο της Cosmote (εικόνα 8 παραπάνω).

Εικόνα 12
Εικόνα 12
Πατώντας στην επιλογή Σύνδεση θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, μιας και θα γίνει αποστολή sms (Εικόνα 13). Διευκρινίζεται μάλιστα στο μήνυμα ότι τα 0,50€ που χρεώνονται για την αποστολή του μηνύματος, θα επιστραφούν σε σας με την πρώτη εξαργύρωση, το οποίο πρέπει να αναφέρουμε ότι ισχύει κανονικά!
Πατήστε ΟΚ για να προχωρήσει η αποστολή του μηνύματος.
Θα μεταφερθείτε στα μηνύματα της συσκευής σας όπως φαίνεται στην εικόνα 14. Η εφαρμογή ζητάει να στείλει ένα κενό μήνυμα στον αριθμό 19019. Σε πολλά σύγχρονα smartphone δεν επιτρέπεται να αποσταλεί ένα κενό μήνυμα, και όπως βλέπετε στην εικόνα 14, το κουμπί Αποστολή δεν είναι ενεργοποιημένο. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να το πατήσουμε.
Σε όσους από εσάς η συσκευή σας δεν σας αφήνει να στείλετε ένα κενό μήνυμα απλώς Πατήστε στο πεδίο δημιουργία μηνύματος, και όταν εμφανιστεί το πληκτρολόγιο απλώς πατήστε ένα κενό, και στην συνέχεια το κουμπί Αποστολή θα γίνει ενεργό όπως φαίνεται στην εικόνα 15.
Πατήστε στο κουμπί Αποστολή και στην επόμενη οθόνη θα σας ζητήσει επιβεβαίωση ξανά (εικόνα 16). Πατήστε ξανά Αποστολή για να αποσταλεί το μήνυμα.

Εικόνα 14 Εικόνα 15 Εικόνα 15
Εικόνα 14 Εικόνα 15 Εικόνα 16

Σε λίγο θα σας έρθει ένα εισερχόμενο μήνυμα όπως φαίνεται στην εικόνα 17. Μέσα στο μήνυμα θα βρείτε τον κωδικό σας. Αντιγράψτε τον κωδικό αυτό και κλείστε το μήνυμα.
Θα επιστρέψετε αυτόματα στο Pockee και θα σας εμφανιστεί μια οθόνη στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε τον κωδικό που σας ήρθε σε sms στο προηγούμενο βήμα (βήμα 2). Συμπληρώστε τον κωδικό στο πεδίο όπως φαίνεται στην εικόνα 18 και πατήστε ΟΚ στο κάτω μέρος.


Εικόνα 17 Εικόνα 18
Εικόνα 17 Εικόνα 18
Είστε έτοιμοι! Ολοκληρώσατε την σύνδεσή του Pockee λογαριασμού σας με αυτόν στην Cosmote και πλέον στα διαθέσιμα κουπόνια μέσα στην εφαρμογή θα εμφανίζονται και τα έξτρα κουπόνια από την Cosmote!
Διαβάστε παρακάτω με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσετε το Pockee και τα κουπόνια.

 
Ποια είναι τα βήματα για να κάνετε αγορές με κουπόνια;

Βήμα 1ο: Κάνετε check-in όταν μπαίνετε στο κατάστημα
Pockee οδηγίες λειτουργίας: Βήμα 1
Αφού έχετε επιλέξει το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπόνια Pockee, χρειάζεται να κάνετε check-in. Κάνοντας check-in, η εφαρμογή σας δείχνει αυτόματα ποια προϊόντα μπορείτε να βρείτε με έκπτωση Pockee και το μέγιστο ποσό εξοικονόμησης που μπορείτε να έχετε! Έτσι, δεν απαιτείται να αναζητάτε σε όλους τους διαδρόμους ποιο προϊόν βρίσκεται σε προσφορά, αλλά πάτε κατευθείαν σε αυτό που σας ενδιαφέρει!
Tip: Κάντε check-in στην είσοδο του καταστήματος ώστε να υπάρχει καλό σήμα. Στη συνέχεια, ακόμη και όταν το σήμα είναι περιορισμένο, πράγμα που συμβαίνει σε ορισμένα super markets, η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά!


Βήμα 2ο: Σκανάρετε και προσθέστε στο καλάθι προϊόντα που έχουν Pockee κουπόνια
Pockee οδηγίες λειτουργίας: Βήμα 2
Κάνοντας check-in στο συγκεκριμένο κατάστημα, έχετε δει ήδη ποια προϊόντα μπορείτε να αγοράσετε με εκπτωτικά κουπόνια Pockee. Αφού τα εντοπίσετε στους διαδρόμους, το επιλέγετε από τη σχετική λίστα του κινητού σας. Αυτόματα, ανοίγει στο κινητό σας η κάμερα για να σαρώσει το barcode. Το κεντράρετε στην οθόνη σας και αφού το σαρώσει με επιτυχία, βλέπετε το προϊόν να τσεκάρεται αυτόματα και να προστίθεται στο καλάθι των αγορών σας! Σε περίπτωση που το barcode είναι δυσανάγνωστο, η εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να το πληκτρολογήσετε. Αν δείτε ότι το προϊόν δεν έχει προστεθεί στο καλάθι αγορών, βεβαιωθείτε ότι η συγκεκριμένη συσκευασία είναι μέσα στις προσφερόμενες εκπτώσεις.
Tip: Τοποθετήστε το barcode του προϊόντος στο κέντρο της οθόνης, ώστε να γεμίζει το αντίστοιχο πλαίσιο.
 

Βήμα 3ο: Αγοράστε τα προϊόντα και εισάγετε τα στοιχεία της απόδειξης που θα σας ζητηθούν
Pockee οδηγίες λειτουργίας: Βήμα 3
Αφού έχουμε σκανάρει τα προϊόντα και έχουμε τελειώσει τις αγορές μας, προχωράμε στο ταμείο, πληρώνουμε και παίρνουμε την απόδειξη, την οποία θα χρειαστούμε και στη συνέχεια. Είτε αμέσως μετά, είτε αργότερα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, επιλέγουμε check-out στην οθόνη των κουπονιών. Τότε εμφανίζονται 2 πεδία που απαιτούν συμπλήρωση, ο αριθμός ταμείου και ο αριθμός συναλλαγής. Μεταφέρουμε αυτά τα 2 πεδία από την απόδειξη στην εφαρμογή, με βάση και τις οδηγίες που μας δίνει το Pockee με πρότυπα αποδείξεων που εκδίδει το κάθε super market (βλ. Tip παρακάτω).
Tip: Ο αριθμός του ταμείου βρίσκεται συνήθως πάνω αριστερά, ενώ ο αριθμός συναλλαγής συνήθως κάτω αριστερά. Προσοχή, συνήθως ο αριθμός συναλλαγής είναι ο δεύτερος στη σειρά και πάντα ο μεγαλύτερος από τους δύο που εμφανίζονται σε αυτό το σημείο της απόδειξης.
Pockee οδηγίες λειτουργίας: Βήμα 4


Βήμα 4ο: Τα χρήματα των εκπτώσεων κατατίθενται στον τραπεζικό σας λογαριασμό το αργότερο σε 7 ημέρες
Pockee-step-3
Το μόνο που απαιτείται να κάνετε σε αυτό το σημείο είναι να κρατήσετε την απόδειξή σας σε περίπτωση που κάτι δεν έχει καταχωρηθεί σωστά. Τα χρήματα κατατίθενται αυτόματα στον λογαριασμό σας, αφού γίνει έλεγχος και επαλήθευση στοιχείων. Έτσι, απολαμβάνετε άμεσα και χωρίς πολλές διαδικασίες τις εκπτώσεις Pockee! 

Tip: Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο προφίλ είτε πριν είτε μετά την πρώτη εξαργύρωση κουπονιών, ώστε να λάβετε την αξία των κουπονιών συντομότερα.



Ευχόμαστε το παρόν άρθρο να σας βοηθήσει τόσο στην ορθή χρήση του Pockee όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων. Για εντυπώσεις, απορίες ή ότιδήποτε αφήστε το σχολιό σας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το ταχύτερό δυνατό.

Σχόλια